EN TOEN WIST IK DAT HET WEER GOED MET MIJ GING

blog En toen wist ik dat het weer goed met mij ging

link

Bijzondere ontmoeting

De zon schijnt intens en ik zie op het perron een oude dame met haar ogen dicht op een bankje zitten. Terwijl in de schaduw mensen druk met hun mobiel zijn, besluit ik dat even niet te doen en naast haar te gaan zitten.

‘Wat heerlijk hè mevrouw, die zon.’ Ze kijkt mij verwelkomend aan. ‘Och kind, het is zo heerlijk.’ Ik vertel haar enthousiast over een boom die ik die ochtend met mijn kinderen heb ontdekt tijdens onze dagelijkse fietstocht onderweg naar school. Hij zat vol met nieuwe groene blaadjes en we waren er helemaal verrukt over. ‘Wat mooi te horen dat je dat nog ziet.' Zegt de dame. 'Er kan zoveel gebeuren, waardoor je daar geen oog meer voor hebt. Ik ken dat als geen ander. Ik heb zware tijden gekend en als ik weer zag wat er om mij heen aan moois was, dan wist ik, het gaat weer goed met mij.’

Troost

Schoonheid en troost zijn altijd beschikbaar, als je er oog voor hebt. Daar maakte deze dame mij bewust van. Het is net als de lente zelf. Ze laat zo lang op zich wachten, dat je bijna gaat geloven dat het voor altijd koud en donker blijft. Totdat daar ineens die groene puntjes aan de bomen komen en de vogels weer beginnen te fluiten. Ik ben dankbaar voor deze korte maar waardevolle ontmoeting. Eigen-wijsheid delen, dat zouden meer mensen mogen doen.
...